Mijn naam is Annerieke. Ik ben geboren in Kampen (Overijsel) en heb daar de eerste 18 jaren van mijn leven gewoond. Nadat ik uit Kampen ben weggegaan, heb ik op een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking gewoond en gewerkt. Tijdens een verblijf in een ‘zustersflat’ op de Willem v/d Bergh (toen nog) stichting in Noordwijk heb ik een inservice opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Door deze opleiding kwam ik in aanraking met mensen die gedragsproblemen vertoonden en die, vanwege hun gedrag door hun omgeving niet begrepen werden. Omdat ik graag meer wilde weten over onbegrepen gedrag, heb ik na de opleiding verpleegkunde een post-HBO opleiding tot sociaal- en ortho-pedagoog gevolgd. In die jaren heb ik op verschillende instellingen binnen de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en binnen de geestelijke gezondheidszorg gewerkt als (ambulant) begeleider en coach voor teams bij complexe zorgvragen.

 

Een kentering
Aan het eind van deze periode kwam er een kentering in mijn persoonlijke leven. Ik heb jaren epilepsie gehad en besloot mijn medicijngebruik af te bouwen. Door het volgen van cursussen en trainingen op het gebied van spiritualiteit en bewustwording, kwam ik erachter dat mijn epilepsie een manier was geworden om me in de wereld te handhaven. Mijn bijzondere gevoeligheid onderdrukte ik daarmee, terwijl juist in die gevoeligheid mijn ware talenten en kwaliteiten verborgen lagen. Het is niet makkelijk geweest om mijn medicijngebruik helemaal af te bouwen en de identificatie met de ziekte los te laten. Toch heeft het doorlopen van dit proces me precies de juiste ervaringen en inzichten gegeven die ik nodig had om mijn kennis en kunde op het gebied van gedragsproblematiek en dan vooral mijn spirituele kijk op zorg verder uit te breiden. Ik ben me gaan specialiseren in het enneagram als persoonlijkheidsmodel voor spirituele bewustwording en groei en heb een meditatievorm ontwikkeld om oude blokkades en trauma’s te kunnen helen. Inmiddels gebruik ik geen medicijnen meer en leef ik een gezond en gelukkig leven waarmee ik recht doe aan mijn ware natuur.

De missie
Dat wil ik ook graag voor anderen en ben daarom met Veritha begonnen. Ik heb wel eens gezegd dat ik het als de bestemming van mijn leven zie om “ieders unieke eigenwaarde naar boven te halen om zo alles te laten zijn wat het in werkelijkheid is”. Als dat gezien wordt, begint het pas echt en vraagt het discipline en doorzettingsvermogen van iemand zelf om zijn of haar ware natuur aan de wereld te tonen en er naar te leven. Dat kan een lange weg zijn; de tegenslagen en eenzaamheid zijn soms groot, maar toch geeft het uiteindelijk de meeste voldoening en geluksbeleving als recht gedaan wordt aan onze ware aard.